Over mij

Mijn naam is Ingeborg Pos, ik ben vaktherapeut, beeldend vormen. Sinds 2004/2019 ben ik werkzaam geweest binnen de gehandicaptenzorg als coördinerend ondersteuner.

Hier heb ik veel ervaring opgedaan met het coachen van collega’s en cliënten.

Ik heb gewerkt met de verschillende niveaus welke er zijn binnen de gehandicapten zorg; o.a. mensen met een persoonlijkheidsstoornis (al dan niet aangeboren) en tevens mensen met een stoornis binnen het autistisch spectrum, jongeren met een complexe achtergrond/ thuissituatie. Doordat ik met name gewerkt heb met mensen die ouder waren dan 16 jaar, gaat mijn voorkeur hier ook naar uit.

Na ruim 15 jaar in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt, wilde ik mijn horizon verbreden, daardoor ben ik in februari 2018 gestart aan de SAU met een post HBO verlies en rouwkunde, deze heb ik afgerond in juni 2020.

Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam als ervaringsprofessional en vaktherapeut bij Human Concern. Dit een SGGZ, (ambulant) voor mensen met een eetstoornis. Dit stuk (de eetstoornis) zal ik niet binnen Con-Solatio behandelen omdat ik van mening ben dat dit in combinatie zal moeten gaan met andere disciplines zoals een somatisch arts, diëtiste, psychiater etc.

Verliezen horen bij het leven, ze komen voor in allerlei verschillende levensfasen. Je kan rouwen om een persoon die je verloren hebt die je dierbaar is, een miskraam, verlies van een baan, een beëindigde relatie, een verloren gegaan toekomstperspectief. Dit kan er voor zorgen dat je ‘vastloopt’ in je dagelijks leven en waarin je ondersteuning nodig hebt om hetgeen waarmee je ‘vastloopt’ een plek kan geven. Met als uiteindelijke doel dat je met mijn support en handvatten de draad weer op kan pakken.

Verlies en rouwkunde worden binnen Con-Solatio gecombineerd met beeldend werken. Daar waar woorden te kort schieten kan er gewerkt worden met materialen om zo toch op ‘verhaal’ te kunnen komen. Dit is geen must, maar kan helpend en ondersteunend zijn. Tevens kan er gekozen worden om familiesopstellingen in nieuwe stijl in te zetten (sept/ oktober 2022 behaald).

Het mooie aan deze combinatie is dat je daarnaast ook een tastbaar product hebt gemaakt welke jouw verhaal kan uitdrukken/ weergeven. Tevens is dit altijd te bespreken, mocht je nou helemaal geen affiniteit met beeldende materialen hebben.

Op de dinsdag ben ik werkzaam in mijn eigen praktijkruimte.

Bij vragen bel of mail gerust.

Ingeborg Pos

ingeborg@Con-Solatio.nl
06-45232782